Partnermi portálu Energie pre Vás sú:

1
2
3
4

Chcete byť informovaní?

Najnovšie

Rozhovor s Martinom Magáthom, novým šéfom SEPS-u

RTVS :24 - MH SR: Na faktúre nikto neuvidí nárast cien

RTVS :24 - Pomoc vlády s cenami energií na budúci rok

Štátna pomoc pre najväčších znečisťovateľov

Kalendár akcií

PR sekcia

SEPS úspešne obstarala podporné služby na rok 2024 s úsporou € 15 mil.

SPP informuje o cenách za dodávku energie v roku 2024

Pozitívny výsledok hospodárenia štátneho SEPS-u

SPP – distribúcia spolu s partnermi podporí nákup nového kotla sumou do výšky 600 EUR

Ponuky

Voľné pozície v NET4GAS

Career at UNFCCC

Job openings at IEA

Späť na zoznam článkov

Šikovné riešenie, vďaka ktorému ušetríte!

Mať ideálnu teplotu v dome či byte je pre mnoho ľudí tou najdôležitejšou súčasťou bývania. V dnešnej dobe väčšina ľudí uprednostní príjemnú teplotu pred znižovaním svojich nákladov za vykurovanie. Ako mať teda vyhovujúcu teplotu a zároveň ušetriť? Jednoducho. Stačí si vytvoriť zónovú reguláciu vykurovania.

Z nezávislého prieskumu agentúry SW Research vyplynulo, že až 24 % Slovákov nepodniká žiadne kroky na kontrolu výdavkov za vykurovanie. Práve udržiavanie vysokej teploty v domácnosti, z dôvodu vykurovania aj tých častí bytu, ktoré sa nepoužívajú, patrí k najčastejším príčinám plytvania energií.

„Takmer polovica ľudí nepoužíva termostat, čo vnímame určite ako veľkú chybu. Vďaka nemu totiž dokážu presne a efektívne udržiavať vnútornú teplotu, čo značne šetrí peniaze. Rovnako sa stretávame s tým, že domácnosti majú problémy s nedokurovaním alebo prekurovaním niektorých priestorov a to z dôvodu, že majú len jeden termostat.“ hovorí Maroš Baranec, manažér produktových inovácií spoločnosti innogy Slovensko.

Ideálnym riešením je vytvorenie zónovej regulácie vykurovania. Práve vďaka nej majitelia bytov a domov ušetria peniaze a zároveň majú správne nastavenú teplotu. Taktiež dokážu ovládať radiátory a vytvoriť si zóny vykurovania podľa vlastných potrieb. Pre jednotlivé zóny je možné vytvoriť časový program na každý deň v týždni, stanoviť si, aká má byť teplota v určitom čase a v ktorej zóne.

Vďaka innogy je teraz správne nastavenie teploty ešte jednoduchšie, pričom kúrenie môžete ovládať aj cez mobil. Stačí si stiahnuť mobilnú aplikáciu, urobiť jediný pohyb prstom a vytvoriť si časový program, ktorý sa prispôsobí životnému rytmu. Majitelia tak majú vykurovanie pod palcom, a to doslova. Na diaľku sa tak dá vypnúť kúrenie, nastaviť teplota podľa vlastných potrieb či skontrolovať stav vykurovania.

Zdroj: innogy Slovensko s. r. o.

Aké výhody teda tento produkt prináša?

  • Rozdelenie domácností do nezávislých zón vykurovania, pričom v každej zóne môže byť nastavená rôzna teplota.
  • Ovládanie vykurovania pomocou mobilnej aplikácie.
  • Odstránenie problémov s prekurovaním / nedokurovaním.
  • Úspora energie.

  • Systém je použiteľný na radiátorové aj podlahové teplovodné vykurovanie.

Stačí vymeniť svoj tradičný termostat a termostatické hlavy za systém evohome a ušetríte tak až 30 % z nákladov na kúrenie. Pri návrhu riešenia a pri montáži systému sa obráťte na odborníkov z innogy.

Zdroj: innogy Slovensko s. r. o.

Viac informácií o riešení regulácie vykurovania vašej domácnosti prostredníctvom mobilu nájdete u nás na webe. Kompletné výsledky prieskumu sú dostupné tiež u nás.

Zdroj: innogy Slovensko s. r. o.





Všetky práva k webovej stránke, príspevkom a fotografiám sú vyhradené. Copyright © EpV, s.r.o., 2014-2023 | Designed & Programmed by Richard Haríň

Prehliadaním webu vyjadrujete súhlas s používaním cookies, vďaka ktorým vylepšujeme naše služby. Viac info nájdete vo VOP. Logo na stiahnutie.